Eiken bijgebouwen

 

 Hier vind je een woordje uitleg over onze werkwijze, gebruikte materialen, constructie, ... 

werkwijze:

1ste stap 

 

de offerte

 

de productie

 

plaatsing

 

oplevering

materiaal : 

afkomst van eik

 

Thermowood

 

Lariks

 

ramen

 

deuren en poorten

de constructie:

fundering

 

draagframe

 

beplanking

 

dakbedekking

   

 • In een eerste afspraak inventariseren wij graag uw ideeën, wensen en mogelijkheden bij ons op bureel of bij u ter plaatse. Hier worden de eerste ideeën in schetsen van de voorgevel, de zijgevels en het indelingsplan omgezet.  Met deze informatie kunnen wij u al een globale kostenraming geven.

 • Indien de hierboven gemaakte eerste stap voor u voldoende aanleiding geeft om de schetsen om te zetten in reële plannen, kunnen wij voor u een gedetailleerde offerte met de nodige bouwplannen opmaken. Hier worden tevens de details, tijdschema en andere besproken.

 • Indien u akkoord gaat met onze offerte wordt er gestart met het maken van definitieve bouwtekening. Deze zijn compleet met een fundatie-, situatie- en constructieplan uitgewerkt. Hierop volgend kan u of zullen wij naar gelang uw wensen, de bouwvergunning aanvragen. Afhankelijk van de tijd van de goedkeuring (indien nodig) kan daarna worden gestart met de productie van uw eiken bijgebouw.

 • De productie van uw project gebeurt volledig in ons eigen atelier, indien gewenst kunt u steeds persoonlijk komen kijken hoe de productie van uw eiken gebouw verloopt. Gelijkertijd wordt er op de werf gestart met de fundatie en het metsen van de spatrand muur.  Tevens wordt ervoor gezorgd dat de producten zoals de dakbedekking, ramen en andere tijdig worden aangeleverd, zodat het verloop van het project binnen de voorop gestelde tijdsschema blijft. Dit is tevens mogelijk omdat wij het project in eigen beheer uitvoeren, waardoor het risico van miscommunicatie tot een minimum wordt herleid, maar desgewenst kunnen wij het schema aanpassen in overleg met de aannemer, zwembadbouwer of tuinontwerper.  Dit alles is essentieel voor een correct en soepel verloop van uw project.

   

 • Ons plaatsingsteam zorgt dat uw eiken bijgebouw met de nodige zorg en oog voor detail vakkundig wordt geplaatst. Dit team zorgt er tevens voor dat heel het project in een vlotte beweging wordt afgewerkt en volgens uw wensen wordt opgeleverd. 

   

 • Omdat eiken bijgebouwen en de materialen die wij gebruiken weinig onderhoud vragen, kunt u nu ten volle genieten van uw droom!

   

 • Als we van een 'heilige boom' kunnen spreken, dan is dat zeker de Eik.  Zowel de Kelten als de Germanen beschouwden de eik als een geschenk van de hemel.  Deze woudreuzen kunnen meer dan 1000 jaar oud worden en door het harde hout bieden zij een lange weerstand tegen de grillen van de natuur.  Eik is dus de ideale houtsoort voor het vervaardigen van duurzame bijgebouwen.  Wij werken Franse en Duitse eik. 

 

 • Thermowood beplanking dit Noorse Dennenhout opgewarmd tot 210°word door ons veel gebruikt als buiten beplanking.  Door dit thermische proces worden suikers, koolhydraten, harsen en dergelijke uit het hout verwijderd zodat er geen voeding meer is voor insecten en schimmels.  Door dit proces verminderen de vervormingen met 50%.  Thermowood krijgt na verloop van tijd een mooie grijze verkleuring.

 

 • Lariks beplanking De lariks is een zeer oude boomsoort die voorkomt in de koelere gematigde streken op het noordelijke halfrond.  Larikshout is duurzaam, watervast en sterk.  Dit houtsoort is ook rijk aan hars en droogt snel.  Het kernhout is donker-roodbruin.

 

 • Ramen voorzien wij in hout of ijzer, naargelang uw wens.

 

 • U kan kiezen uit volledig houten deuren en poorten maar wij kunnen deze ook voorzien van een glaspartij met of zonder onderverdeling.

 

 • De fundering voorzien wij van een laag gewapend beton met funderingsvoet.  Deze voorzien wij van een 3-laagse spatrandmuur in een brede bruinrode baroksteen van 14cm.  Deze word vervolgens op een rustieke wijze opgevoegd.  Deze fundering zorgt voor een betere stabiliteit van het gebouw.

 

 • Omwille van zijn hardheid en duurzaamheid verkiezen wij ervoor om onze constructie volledig op te trekken uit Eik.

 

 • Voor de beplanking kan u zelf kiezen welk houtsoort u verkiest: Eik, Thermowood of Lariks.

 

 • Voor de dakbedekking kan u kiezen voor zowel een tradionele stormpan als tegelpan, gerecupereerde Bourgondische pannen, ceder singles. riet enz.

klik hier om bovenaan pagina